3 / 6

Vasile Armenean - Betty Ice

Vasile Armenean a fondat Betty Ice, cel mai mare producator de inghetata din Romania, in urma cu mai bine de 25 de ani. Betty Ice este cel mai important producator local de inghetata din Romania, cu o cifra de afaceri totala de 30 de millioane de euro. Compania detine o fabrica in Suceava si are peste 180 de chioscuri de inghetata deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajati in Romania.

Vasile Armenean a intrat in industria inghetatei inainte de anii 1990, pe cand locuia in orasul austriac Linz. Armenean lucra intr-o fabrica de ochelari si, la solicitarea unui prieten care era angajat intr-o gelaterie l-a ajutat in prima instanta la repararea unui utilaj defectat. I-a placut ideea unei afaceri cu inghetata si si-a dorit sa dezvolte acest concept pe piata autohtona. In 1992, omul de afaceri sucevean a decis sa se intoarca in tara si doi ani mai tarziu a pus bazele afacerii Betty&Cris, alaturi de alti doi parteneri. In 1998, cei doi parteneri au iesit din afacere, Armenean ramanand singurul actionar. Avea la momentul respectiv 50 de angajati si trei camioane pentru distributie.

La inceputul anului trecut, Armenean a ajuns la un acord de vanzare catre gigantul anglo-olandez Unilever, al doilea mare jucator din industria alimentara si liderul pietei de inghetata din Romania. Valoarea tranzactiei a ramas confidentiala, dar achizitia presupunea ca divizia de inghetata din cadrul Unilever South Central Europe si Betty Ice sa opereze ca o companie de sine statatoare in cadrul Unilever si sa fie condusa de Vasile Armenean, din pozitia de general manager.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri