2 / 4

Cotnari se asteapta la cresterea cu 80% a vanzarilor de Paste

Producatorul iesean de vinuri Cotnari estimeaza ca anul acesta Sarbatorile Pascale ii vor salta vanzarile cu circa 80%, ca urmare a cresterii cererii pentru cele mai vandute produse ale sale, Grasa de Cotnari, Tamaioasa, Francusa si Feteasca Alba.

“Vinurile rosii sunt in crestere, insa intr-un procent mic, astfel incat balanta vinuri albe-vinuri rosii va inclina, anul acesta, catre cele albe”, a declarat, pentru Wall-Street, Catalin Grecu, directorul de marketing al Cotnari.

Pentru anul acesta, reprezentantul companiei apreciaza ca principalele motoare de crestere vor fi soiurile tipic romanesti si diversificarea gamelor, in conditiile in care “consumul creste pentru ca mai este pana cand piata va fi acoperita cum trebuie”.

De curand, conducerea companiei a anuntat investitii de peste 10 milioane de euro in infiintarea de noi plantatii viticole si modernizarea combinatului de vinificatie.

Planul de investitii pe anul 2008 a producatorului de vin mai cuprinde inlocuirea cisternelor din beton cu cisterne din inox alimentar, pentru o capacitate de 11 milioane litri, si cresterea capacitatii de decantare a mustului cu aproximativ 500.000 litri, prin achizitionarea de cisterne inox alimentar si instalatii de fermentare la temperatura controlata a mustului.

Valoarea investitiei, atat pentru modernizarea capacitatii de depozitare, cat si pentru cresterea capacitatii de decantare, se cifreaza la 5,1 miloane de euro, potrivit informatiilor furnizate de producatorul de vin.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri