3 / 4

Carl Reh Winery, cresteri de minim 50% ale vanzarilor de Paste

Producatorul de vinuri Carl Reh Winery, subsidiara exportatorului german Reh Kendermann si unul dintre liderii pietei de profil, preconizeaza, pentru luna aprilie, vanzari cu cel putin 50% mai mari fata de o perioada obisnuita a anului, cel mai bine vandute produse fiind cele pozitionate pe segmentul premium (La Cetate, Cupola Sanctis si vinurile din gamele Penfolds si Lindemans).

Pentru anul acesta, compania estimeaza o cifra de afaceri in crestere, in volum, de 20% si in valoare de 25% comparativ cu anul trecut, cele mai multe vanzari – circa 60% - fiind realizate prin comertul traditional.

“Cu siguranta va creste consumul de vin imbuteliat fata de consumul de vin vrac pentru ca micii producatori care faceau vin in gospodaria proprie continua sa migreze la oras sau pleaca in strainatete la munca, deci cantitatea de vin produsa <<acasa>> scade. Rudele si prietenii micilor producatori care-si cumparau vinul de la tara se vor indrepta catre achizitia de la raft”, a declarat, pentru Wall-Street, Rodica Capatina (foto), directorul general al companiei.

De asemenea, Capatina mai crede ca principala grija a producatorilor autohtoni ar trebui sa fie aceea de a accentua, in sensul imbunatatirii, raportul pret-calitate, in conditiile in care exista pe piata vinuri romanesti mai slabe calitativ decat cele straine la un pret similar.

Volumul vinului strain vandut in Romania va creste cu siguranta pentru ca odata cu disparitia taxelor de import, incepand cu 2007, multi comercianti s-au orientat catre achizitia de vin din Europa si importul din afara Europei. Este firesc ca intr-o tara europeana sa existe sortimentatie, sa existe oferta complexa”, a adaugat directorul general al companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri