4 / 6

Expatii care lucreaza in Romania, un segment important pentru Velvet Dental

Din cele 7 procente cat reprezinta pacientii straini in cazul clinicii Velvet Dental Unirii, aproape jumatate sunt oameni de afaceri sau diplomati care lucreaza sau vin in interes de serviciu in Romania.

“Este cert ca multi dintre acesti pacienti nu vin neaparat targetat spre Romania pentru turismul dentar, aproximativ 3% sunt diplomati sau afaceristi si circa 4% sunt cei care viziteaza expres pentru turism dentar, acestia din urma confruntandu-se cu mari probleme”, declara reprezentantul Velvet Dental.

Acesta mai adauga ca din cei 7% peste jumatate au probleme grave care necesita restaurari dentare, implanturi dentare, aditii de os, mal ocluzii si alte interventii inclusiv de ordin chirurgical, iar aceste servicii cumulate inseamna sume destul de mari pentru un pacient chiar si atunci cand acesta provine din tari considerate mai ieftine, cum ar fi Ungaria, Cehia sau Polonia.

Firmele de asigurari din afara prefera si ele ca serviciile stomatologice ale asiguratilor sa se desfasoare in Romania sau Bulgaria, tari mai ieftine, deoarece rata despagubirilor va fi mai mica pe segmentele de servicii stomatologice asigurate.

“De exemplu, o companie de asigurari din Austria le plateste asiguratilor 50% reducere la protetica (dinti din portelan, fatete etc.) si 25% la terapie (plombe, igienizari profesionale, albiri dentare), oriunde s-ar efectua aceste lucrari. Daca pacinetul vine in Romania, compania de asigurari plateste de doua-trei ori mai putin”, explica Gheorhita Dinu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri