3 / 5

easyJet: 135.000 pasageri in primul an din Romania

Dupa analize si studii de piata, prima companie din Europa care a dezvoltat modelul de business low-cost, easyJet, a decis in septembrie 2007 sa intre pe piata locala, prima cursa a operatorului aerian fiind pe ruta Bucuresti - Milano (Malpensa). Astfel, in primul an de operare in Romania, compania a transportat 135.000 din/catre Romania.

“easyJet opereaza zilnic cursa Bucuresti (Otopeni) - Madrid (aeroportul Barajas) si de cinci ori pe saptamana cursa Bucuresti (Otopeni) - Milano (Aeroportul Malpensa)”, declara Peter Voets, easyJet Marketing Manager Austria, Elvetia si Europa de Est.

Dupa ce a zburat doar cateva luni pe ruta Bucuresti - Londra, operatorul a decis sa renunte, incepand cu 1 iunie 2008, la aceasta ruta. “Decizia de a renunta la aceasta ruta s-a bazat pe faptul ca pe aceasta destinatie nu a existat cerere suficienta care sa justifice costurile de operare”, motiveaza reprezentantul companiei decizia luata si spune ca in viitorul apropiat operatorul se va concentra doar pe cele doua rute pe care le are in prezent.

Pe plan global, easyJet a inregistrat la sfarsitul lunii septembrie 2008 un nivel de ocupare a navelor de 84,1% , in timp ce cu un an in urma nivel de ocupare a fost de 83,7%.

easyJet are in prezent 165 de aeronave care acopera 398 de rute intre 107 aeroporturi din 28 de tari, transportand peste 42 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri