2 / 4

Criza si creditele in curierat

Restrictionarea creditelor pare sa nu fie un impediment in fata investitiilor pe care si le programasera jucatorii din curierat inainte de izbucnirea acestei crize. "Nu putem vorbi despre reducerea investitiilor pentru ca, in ceea ce ne priveste, acestea fac parte integranta din strategia pe termen lung de dezvoltare a afacerii. Planul de actiune pentru urmatoarea perioada prevede insa noi optimizari la nivelul conexiunilor retelei nationale, optimizari semnificand reduceri ale costurilor, dar si ale timpilor de tranzit pentru partenerii nostri”, declara directorul general al TNT Romania.

Planurile investitionale ale Pegasus Courier nu presupun contractarea de credite, investitiile urmand a fi realizate din surse financiare proprii si pe baza cresterii pietei si a volumului vanzarilor in ritmul anticipat, sustine si oficialul Pegasus.

Acestia sustin si ca cifrele companiilor pe care le reprezinta nu au fost inca afectate de criza financiara. Continuam sa ne mentinem dinamica pozitiva in ceea ce priveste cei mai importanti indicatori financiari, chiar daca ritmul de crestere, ca si in cazul pietei, nu este la fel de “exploziv” ca si in urma cu cativa ani. Ceea ce este important este insa faptul ca ne mentinem cresterea sustenabila, pe fondul unei strategii de dezvoltare organica, pastrandu-ne la nivel optimal marjele de profit”, sustine Enache.

"La momentul de fata nu au fost resimtite modificari ale evolutiei cifrei de afaceri a companiei, aceasta evoluand conform planului financiar estimat", afirma si James Gray-Cheape.

Pegasus a realizat in primele 9 luni ale acestui an o cifra de afaceri de 5 milioane euro, fiind “in carti” pentru indeplinirea obiectivului de anul acesta: 6,5 milioane euro cifra de afaceri, in crestere cu 55% fata cele 4,2 mil euro de anul trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri