4 / 8

Schimbare de macaz pentru Bunge si Unilever: din Bulgaria inapoi in Romania

In 2007, Bunge, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de uleiuri vegetale din Romania, isi inchidea fabrica de uleiuri Kaliakra (Bulgaria) si isi reloca productia in Romania.

In acest sens, Bunge a investit anul trecut 25 de mil. euro in modernizarea fabricii detinute in Buzau, unde a transferat si productia de ulei de la unitatea din Iasi, care a fost inchisa. Planul de restructurare a presupus concentrarea intr-un singur loc, la Buzau, a tuturor operatiunilor de zdrobire, rafinare si imbuteliere pe care Bunge le desfasoara in Romania.

Aleasa datorita apropierii de cea mai importanta regiune cultivata cu floarea soarelui si de portul Constanta, fabrica de la Buzau mai este pozitionata strategic si datorita proximitatii fata de Bucuresti si granita cu Bulgaria.

Prezent in Romania din 2002, grupul american Bunge a achizitionat fabrica de ulei de la Buzau si marcile produse de aceasta in luna martie a anului trecut de la compania Agricover.

La randul sau, Unilever isi informa angajatii, in luna martie a anului trecut, despre decizia de a reloca productia brandului Kaliakra din Bulgaria in Romania. Decizia era parte a planului companiei de a isi concentra operatiunile de productie in locatii strategice, capabile sa sustina cresterea pe termen lung.

Ca si consecinta, operatiunile de productie ale fabricii din Dobrich, Bulgaria, incetau imediat. Toata productia fabricii din Dobrich se va transfera pe platforma industriala de la Ploiesti, unde sunt produse brandurile Knorr, Rama si Delma ale companiei Unilever.

Decizia de a opri operatiunile de productie de la Dobrich a afectat un total de 70 de angajati directi ai companiei Unilever si 30 de persoane aflate sub contract de colaborare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri