2 / 5

KFC Plaza, cel mai profitabil restaurant al grupului

Deschis in 29 octombrie 2004, la sapte ani dupa lansarea primului restaurant KFC in Romania, pe bulevardul Magheru din Capitala, KFC Plaza este, pana in prezent, cel mai profitabil restaurant al retelei, prezente in tara prin master-francizorul US Food Network.

In locatia din cadrul centrului comercial Plaza Romania s-au investit 350.000 de dolari. “In medie, zilnic, circa 3.000 de clienti mananca la restaurantul KFC Plaza, o consumatie ajunge in medie la 13 lei de persoana”, a declarat Gabriel Nenciu, director de marketing al KFC Romania. Punctele forte ale locatiei sunt amplasarea si traficul centrului comercial.

In prezent, numarul restaurantelor KFC ajunge la 31, din care 12 in Bucuresti. “Ne dorim alte 7-8 locatii, depinde de cursul economiei. Investitia poate fi intre 250.000 euro si peste un milion euro, in functie de unde si cit de mari vor fi locatiile. In acest moment nu avem finalizate niste contracte concrete, acum ne focusam pe ce avem anul acesta de deschis”, a spus Nenciu.

Acesta declara ca nu ar trebui sa existe o influenta negativa asupra pietei fast-food, din moment ce preturile sunt accesibile. “ Cosumatia medie in toate restaurantele KFC este de 11 lei pe client, cu aproximativ 14 % mai mare fata de anul trecut. Produsele de top nu au suferit modificari in preferinte”, a adaugat acesta, precizand ca introducerea unui nou sortiment de sandwich a avut chiar foarte mare succes.

In ceea ce priveste cifra de afaceri generata de retaurantele KFC, Nenciu devine putin rezervat. “Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de aproximativ 45,5 milioane euro. O sa ne afecteze probabil , dar inca nu putem spune in cifre ce inseamna acest lucru, este putin prematur”, a incheiat acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri