3 / 5

Jucatorii Unirii din meciul cu Timisoara valoreaza cat salariul lui Ibrahimovic

Formatia italiana Internazionale Milano i-ar putea cumpara ce cei 14 jucatori ai Unirii ce au castigat meciul cu FC Timisoara doar cu salariul anual pe care il platesc atacantului suedez Slatan Ibrahimovic, circa 9 mil. euro. Internazionale este unul dintre colosii fotbalului european si una dintre echipele pe care ar putea sa o intalneasca Unirea Urziceni in grupule UEFA Champions League.

Potrivit Football Money League, un studiu realizat de compania de consultanta Deloitte la inceputul acestui an, cel mai bogat club de fotbal din lume este Real Madrid, cu venituri de circa 366 mil. euro in 2007, urmat de Manchester United – 325 mil. euro si FC Barcelona – 309 mil. euro. Internazionale se afla abia pe locul al saselea, cu venituri de circa 173 de mil. euro in 2007.

Cele mai mari cluburi din Europa incaseaza sume-record din participarea anuala in cea mai importanta competitie fotbalistica intercluburi, din drepturile de televizare si din vanzarea de bilete. De exemplu, Manchester United si FC Barcelona, finalistele ultimei editii a Uefa Champions League, au concurat pentru un premiu de peste 110 milioane de euro, potrivit unei analize realizate de MasterCard, sponsorul oficial al competitiei. De asemenea, si economia Europei a avut de castigat circa 300 de milioane de euro de pe urma meciului dintre cele doua formatii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri