2 / 5

Atletismul si tranzactiile cu distressed assets

Potrivit lui Marian Dinu, practica de corporate reprezinta mai mult de jumatate din veniturile casei de avocatura, iar fuziunile si achizitiile - aproximativ 70% din aceasta.

In prezent, casa de avocatura inregistreaza un ritm sustinut de activitate, fapt ce se reflecta si in rezultatele financiare ale biroului nostru care sunt peste asteptarile intiale, reusind sa depaseasca planul propus pentru primele sase luni de activitate. „Impartirea stricta a veniturilor pe arii de activitate este dificila, intrucat noi abordam clientii prin prisma sectorului economic din care fac parte. Aproximand, as spune ca 50-55% din venituri provin din corporate, iar restul din imobiliare, finantari, litigii si dreptul muncii”, spune avocatul Marian Dinu.

El adauga ca DLA Piper are un raport „foarte bun” in ceea ce priveste inceperea si finalizarea tranzactiilor de tip M&A, una singura fiind sistata din noiembrie 2008 pana acum, in sectorul energiei eoliene.

Marian Dinu nu crede ca vom asista la o reorientare spre active neperformante a fondurilor de private equity prezente pe piata locala, care pana acum erau "fonduri de crestere si dezvoltare".

„E destul de greu de realizat o astfel de transformare, catre un distressed asset investment. Nu poti sa-i ceri unui atlet care alearga suta de metri sa devina campion la saritura cu prajina. Dar sunt convins ca unii incearca”, enunta partenerul casei de avocatura.

Conform avocatului, Romania nu este foarte sus pe agenda unor astfel de jucatori, care au acum oportunitati interesante in piete mai mari si mai stabile, precum SUA sau Marea Britanie. In plus, in Romania, in sectorul imobiliarelor, multi dezvoltatori sunt in stadiul renegocierii contractelor cu bancile si inca spera sa se salveze.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri