2 / 5

Advent: "Este prematur pentru comentarii"

Oficialii Advent nu au confirmat informatia privind tranzactia, sustinand ca este prematur pentru astfel de comentarii si ca nimic nu s-a schimbat in strategia fondului de la inceputul anului si pana in prezent. "Cautam in continuare achizitii care ar putea fi complementare sau care sa diversifice actualul portofoliu, atat in Romania cat si in regiune", a precizat pentru Wall-Street Sebastian Tcaciuc, director in cadrul filialei romane a companiei americane Advent International, care mai controleaza pe plan local Ceramica Iasi si Düfa Deutek.

Criza a adus noi oportunitati pentru Advent, spune Sebastian Tcaciuc, afirmand ca desi sectorul farma ramane unul interesant, au aparut si alte domenii atractive precum business services, FMCG (produse de larg consum) si retail.

Advent a ridicat anul trecut un fond dedicat Europei Centrale si de Est in valoare de un miliard de euro, ce urmeaza a fi investit in urmatorii ani. Istoric vorbind, a mai precizat Tcaciuc, Romania a beneficiat de circa o treime din valoarea fondurilor Advent anterioare, ceea ce
poate fi considerat ca "o indicatie pentru asteptarile legate de alocarea din fondul curent, dar aceasta nu este neaparat o regula". Oficialul a mai declarat ca sunt analizate ambele variante - atat preluarea de companii integral, cat si preluarea doar a portofoliilor, dar depinde de fiecare oportunitate in parte ce vom alege", adauga acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri