3 / 5

Scadere pana la sfarsit

Jucatorii mari nu au lipsit de la licitatiile importante, in jur de cinci in acest an. In mod normal, licitatiile cu greutate pentru firmele de formare profesionala pornesc de la 100.000 de euro. „Acum insa, daca reusesti sa castigi o licitatie de 40.000-50.000 de euro este bine, date fiind conditiile din piata”, declara de curand, pentru Wall-Street, Adrian Florea, managing partner Trend Consult.

Destule licitatii inca nu s-au finalizat, iar trainerii nu stiu pe ce bani sa se bazeze pana la sfarsitul anului. „Trei dintre cei care au deschis licitatiile ne asigura inca de succes, dar cam atat”, afirma Balasoiu, de la Forpeople.

Drept urmare, chiar daca lunile de vara sunt imbucuratoare pentru traineri, anul ramane pictat in tonuri de gri. „Nimic nu mai este sigur. Suntem obligati sa facem fata incertitudinii”, subliniaza Gosu, care estimeaza ca afacerile Ascendis vor scadea pana la trei milioane de euro.

Si reprezentanul Codecs apreciaza ca afacerile vor scadea in 2009, fara a inainta insa o prognoza.

In varianta realista, Trend Consult se asteapta la un business in jurul a 1 milion de euro, in usoara scadere fata de anul trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri