3 / 6

Tinta din 2009: crestere de 30%

Grupul danez a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 383 milioane de lei (104 mil. euro) pe piata locala, in crestere cu circa 70% fata de 2007, si estimeaza pentru anul acesta o crestere de 30% a businessului, pana la 498 milioane de lei (117,5 mil. euro).

“In primele sase luni ale anului am inregistrat o crestere de circa 30% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, prin urmare se poate spune ca suntem in grafic. Avansul afacerilor din primul semestru a fost posibil doar datorita politicii de reducere a costurilor pe care am implementat-o”, spune Tirsea.

Compania a disponibilizat circa 500 de angajati, in contextul in care multi din clientii din zona de paza au redus numarul agentilor, din motive financiare. Fiecare angajat concediat a primit un salariu compensatoriu.

Pe langa reducerile de personal operate, compania a decis sa inghete salariile, sa elimine bonurile de masa si sa diminueze valoarea subventiilor de calatorie acordate angajatilor.

“Nu am eliminat insa sporul de vechime in cuantum de 25% din totalul salariului, pe care il primesc angajatii cu o vechime mai mare de 20 de ani”, mentioneaza Tirsea.

Agentii de paza primesc ca salariu un anumit procent din tarifele percepute clientilor. “In conditiile actuale ale pietei, o firma ar trebui sa fie multumita daca reuseste sa incheie un contract din care sa castige 10 lei/ora”, subliniaza Tirsea.

Printre numele importante din portofoliul de clienti al companiei se numara Posta Romana, Petrom, Raiffeisen Bank, Vodafone si UPC.

G4S Romania dispune de un parc auto de peste 1.000 de masini blindate, precum si de 40 de masini de interventie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri