2 / 4

Ionescu, DLA Piper: Previziunile din martie au subapreciat efectele crizei

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks a afirmat ieri ca va face propunerea catre board-ul FMI pentru ca urmatoarele doua transe din acest an (septembrie si decembrie), o parte din ele sa mearga catre finantarea deficitului bugetar. “Tot va ramane o parte din deficit pe care Ministerul de Finante va trebui sa o acopere, de pe piata interna si externa, insa FMI acopera o parte importanta din deficit”, a spus Franks.

Sabin Volciuc-Ionescu, Senior Associate in cadrul casei de avocatura DLA Piper, spune ca asteapta cu interes decizia finala a FMI privind evaluarea situatiei din Romania - si eventual chiar propuneri concrete de masuri.

“In general, estimarile FMI sunt destul de pesimiste. Cu toate acestea, se pare ca previziunile din martie au subapreciat efectele negative ale crizei asupra economiei romanesti. S-ar putea ca estimarile revizuite ale FMI sa fie pesimiste pentru a trage un semnal de alarma si a grabi adoptarea unui program anticriza eficient care sa limiteze amploarea recesiunii”, declara, pentru Wall-Street, Sabin Volciuc-Ionescu, avocat specializat in banking si piete de capital, cu experienta la Londra si Viena.

El mai spune ca, desi previziunile FMI par destul de dure, acestea par sa fie pentru "cel mai rau scenariu", iar insitutia pare sa fie dispus sa continue sa ajute Romania. “In plus, este imbucurator faptul ca FMI apreciaza ca sistemul bancar, despre care se spunea ca este posibil sa intre in colaps, s-a tinut bine, astfel incat speram ca finantarile sa se reia”, adauga avocatul de la DLA Piper.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri