3 / 4

Vor deveni investitorii mai reticenti?

In opinia lui Sabin Volciuc-Ionescu, investitorii financiari vor fi reticenti sa faca plasamente noi in Romania - unul dintre motive fiind faptul ca au restrictii de investitii (indicatori macroeconomici, rating-uri).

“In plus, nu este exclus sa incerce unele exit-uri chiar daca acestea inseamna pierderi substantiale. Pe de alta parte, politica investitionala a investitorilor strategici este diferita - cu siguranta, acestia nu vor lasa sa le "scape" o afacere interesanta doar pentru motivul ca Romania trece printr-o recesiune, fie ea accentuata”, explica reprezentantul casei de avocatura DLA Piper.

In ansamblu, reactia investitorilor la criza economica din Romania este diferita, potrivit DLA Piper: unii au devenit deosebit de activi in lumina oportunitatilor din piata in timp ce altii apreciaza ca punctul minim va fi atins spre sfarsitul trimestrului al patrulea al acestui an si sunt in stand-by.

Si Gabriel Zbarcea, care crede ca punctul culminant inca nu a trecut si ca „greul va fi sa vina”, spune ca deteriorarea economiei la nivel global i-a determinat pe investitori, deopotriva strategici si financiari, sa devina mult mai atenti la riscurile la care se supun in eventualitatea unor investitii in aceasta perioada.

„Sunt in asentimentul economistilor FMI, urmatoarele 2-3 trimestre vor fi dificile dar cred ca vom avea un usor avans economic in 2010, iar cel mai probabil din 2011 vom vedea si primele semne ale unei redresari”, conchide managing partner-ul Tuca Zbarcea & Asociatii.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri