2 / 5

Seful ANEIR: Sunt multumit ca a doua transa va avea un caracter economic

Caracterul economic al celei de-a doua transe pe care FMI o va acorda Romaniei in acest an este unul din lucrurile pozitive ale vizitei reprezentantilor Fondului pe plan local, afirma Mihai Ionescu, presedintele Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR).

“Sunt multumit ca a doua transa de la FMI va avea un caracter economic si nu unul monetar, adica banii vor merge la Finante, nu la BNR. Astfel, autoritatile vor avea bani sa le restituie exportatorilor restantele de doua miliarde de lei (470 mil. euro – n.red.) la TVA. Mai mult, Finantele nu vor mai fi nevoite sa se imprumute de la banci, ceea ce va duce la o relaxare a creditarii”, spune Ionescu.

Alte aspecte pozitive al vizitei FMI in Romania sunt, in opinia presedintelui ANEIR, promisiunile privind eliminarea sau reducerea impozitului pe profitul reinvestit, respectiv eliminarea impozitului minim.

Masura neimpozitarii profitului reinvestit va fi introdusa incepand cu 1 octombrie, impozitul forfetar va fi restrans la anumite activitati incepand cu 1 ianuarie 2010, iar cota unica si valoarea actuala a TVA vor fi mentinute, a declarat ieri premierul Emil Boc.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri