3 / 5

Cine mai mizeaza pe extindere

Tymbark Maspex Romania a inaugurat, in luna iulie, la Valenii de Munte, cea de-a doua unitate de productie la nivel local. Proiectul, cel mai mare din cadrul grupului Maspex, a beneficiat de o investitie de aproximativ 30 mil. euro si a creat locuri de munca pentru peste 400 de angajati.

Investitia in noua fabrica a inceput in iunie 2007, iar in luna mai 2009 a fost realizata prima productie. Acesta este cel de-al doilea proiect al Tymbark in Romania.

Fabrica are o suprafata totala de 65.000 de metri patrati ce cuprinde o unitate de productie, depozite pentru materii prime si produse ambalate si spatii de birouri.

In prezent, Tymbark Maspex Romania produce in fabrica de la Valenii de Munte toate produsele reunite sub brand-urile Tymbark, Tedi, Carotella, Ciao si Figo, precum si produsele instant din gama La Festa (Cappuccino La Festa, Ciocolata Calda, La Festa 3 in 1).

In anul 2008, compania a raportat o cifra de afaceri de 215 mil. lei (58,4 mil. euro), in crestere cu 13% fata de rezultatele afisate in 2007.

Pentru primul semestru al acestui an, Tymbark Maspex Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 121 mil. lei, in crestere cu 13,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La nivelul intregului an, producatorul se asteapta la o majorare a cifrei de afaceri cu 20%, in contextul deschiderii noii facilitati de productie, investitiilor in marketing si lansarilor de noi produse.

In prezent, ponderea exporturilor din cifra de afaceri a Tymbark Maspex Romania este de 17%. Compania exporta in Bulgaria, Ungaria, Moldova, Cehia, Polonia si tinteste o majorare a ponderii exporturilor de pana la 30%, in decursul unui an, prin extinderea acestora si in alte tari.

Grupul Maspex, originar din Polonia, are o istorie de peste 18 ani si filiale dezvoltate in 8 tari din centrul si sud-estul Europei. Compania este prezenta in Romania din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub denumirea La Festa International, operatiunea de rebranding avand loc in anul 2006.

Prima fabrica a fost deschisa la Popesti-Leordeni, langa Bucuresti, iar din 2001 intreaga activitate a Tymbark Maspex Romania se desfasoara la Valenii de Munte, in judetul Prahova.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri