2 / 6

Accesarea fondurilor europene - o prioritate

Accesarea fondurilor europene ar trebui sa fie o prioritate pentru Romania, cu atat mai mult intr-o perioada atat de dificila, cand lipsa fondurilor afecteaza investitii si intarzie proiecte.

Radu Kubinschi, manager in cadrul Grants & Incentives, departamentul Deloitte Romania specializat in accesarea fondurilor structurale, subliniaza ca interesul comunitatii romanesti de afaceri este tot mai mare.

„In ultimul an, am asistat la o crestere sustinuta a cererii, numarul de clienti urcand cu 38% fata de 2008. Proiectele sunt numeroase, dar au valori mai mici fata de anul trecut. Data fiind criza economica, multe companii s-au reorientat catre retentia angajatilor si restructurarea organizatiei, tendinta care se reflecta si in destinatia fondurilor structurale din acest an: 90% pentru proiecte de resurse umane, restul fiind distribuit intre proiecte pentru IMM-uri si cooperare trans-frontaliera (cate 5%). Comparativ, 80% din proiectele de finantare de anul trecut vizau investitii in echipamente, proiecte turistice (5%) si proiecte pe resurse umane (15%)”, spune Radu Kubinschi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri