2 / 4

Ajustarea costurilor

Producatorii de ciment au inceput sa umble serios la costuri in 2009, in dorinta de a reduce pierderile generate scaderea vanzarilor. Inghetarea salariilor salariilor sau renegocierea contractelor cu diversi furnizori de servicii au fost cateva din masurile de reducere a costurilor implementate companiile din industria cimentului.

„Monitorizam toate costurile zilnice si supraveghem constant incasarile si fluxul de lichiditati. Am renegociat contractele cu furnizorii nostri si facem o selectie mai atenta a clientilor aflati in dificultate. Avem insa in vedere si eficientizarea costurilor interne. Datorita renegocierii contractelor pentru furnizarea diferitelor servicii (combustibili, materii prime etc), de exemplu, am obtinut o reducere de 5 -10% a cheltuielilor”, spune Rohan.

De asemenea, Lafarge Ciment a implementat o serie de masuri pentru diminuarea costurilor, care vor continua si anul viitor. Producatorul de ciment a externalizat anumite lucrari industriale si a optimizat bugetul de resurse umane la conditiile actuale de criza. Fondurile destinate unora dintre beneficiile non-financiare au fost redimensionate, procesele de recrutare au fost regandite astfel incat sa se gaseasca solutii mai putin costisitoare (recrutare interna, promovari interni, redistribuire de sarcini), iar anumite programe de training au fost tinute cu ajutorul unor platforme de e-learning (invatare online).

„Nu sunt afectate cheltuielile pentru sanatatea si siguranta angajatilor si a contractorilor Lafarge, precum si costurile pentru mentinerea dispozitivelor industriale in stare de performanta”, afirma Platon.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri