3 / 4

Investitiile au sfidat criza

In ciuda scaderii vanzarilor si a consumului de ciment, germanii de la HeidelbergCement, care activeaza pe pietele de ciment, betoane si agregate, au alocat, in acest an, un buget de investitii de 60 de milioane de euro pentru piata locala , mare parte din suma fiind destinata finalizarii proiectului de dublare a capacitatilor de productie, proces inceput in 2008.

Carpatcement Holding va investi si in 2010 circa 10 milioane de euro in retehnologizarea celor trei unitati de productie din Romania.

De asemenea, Lafarge Ciment a prelungit programul de investitii de 90 de milioane de euro in majorarea capacitatilor de productie pana in 2011, in loc de 2010, cum s-a stabilit initial.

“In perioada 2006-2009, Lafarge a cheltuit 75% din bugetul de investitii planificat in valoare de 90 de milioane de euro. Urmatoarea realizare a companiei consta in finalizarea lucrarilor celei mai mari unitati de stocare a clincherului la uzina noastra de ciment de la Medgidia”, spune Platon.

La inceputul lunii octombrie, Holcim Romania a anuntat finalizarea unei investitii de 11,5 milioane de euro intr-un terminal de stocare si distributie de materiale de constructie.

La inceputul anului, compania si-a propus sa investeasca 33 de milioane de euro in 2009, 25 de milioane de euro urmand a fi destinate unitatii de productie de la Campulung, una din cele trei fabrici pe care elvetieni le detin pe piata locala.

Investitiile companiei au totalizat 133 milioane de euro anul trecut, cu 7 milioane de euro mai mult decat in 2007.

Producatorul de ciment a mai investit anul acesta 12 milioane de euro intr-o capacitate de prelucrare a deseurilor. Suma nu este inclusa in bugetul de 33 de milioane de euro alocat pentru 2009.

Holcim Romania a investit in ultimii ani 20 de milioane de euro in doua capacitati de prelucrare a deseurilor la fabricile de ciment de la Campulung si Alesd, prin intermediul Ecovalor, companie specializata in prelucrarea deseurilor, detinuta intergral de producatorul de ciment.
Investitia de 12 milioane de euro in capacitatea de prelucrare a deseurilor s-a facut prin majorarea capitalului social al Ecovalor.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri