2 / 5

Mario Zurini - United Romanian Breweries Bereprod (URBB)

Cu toate ca functia de berar-sef este atribuita de cele mai multe ori unor persoane cu experienta, Mario Zurini (foto), 39 de ani, ocupa de aproape 4 ani aceasta pozitie in cadrul URBB.

A intrat in industria berii in urma cu 12 ani, fiind atras de acest domeniu intrucat “presupune o pregatire multilaterala si o rigurozitate extrema, mai ales cand lucrezi cu marci premium internationale aflate sub licenta, asa cum sunt cele din portofoliul nostru. In plus, este un domeniu in care efectiv nu ai timp sa te plictisesti si ai permanent noi provocari”, argumenteaza Zurini.

In opinia sa, este dificil sa lucrezi in aceasta industrie “daca nu ai chemare, daca ai mintea opaca, daca nu-ti poti trimite terminatiile nervoase in interiorul instalatiilor pentru a simti direct orice vibratie”.

Isi aminteste ca primele “degustari” le-a facut in copilarie, cand mergea alaturi de tatal sau la cumparaturi in piata si gusta branza facuta de ciobani.

“Era o experienta deosebita, se poate identifica relativ usor daca branza e facuta din lapte de oaie sau este amestecata, daca cheagul e bun sau nu. Acesta a fost doar inceputul, iar experienta s-a completat zi de zi. A fi degustator depinde de harul cu care ai fost inzestrat din nastere. Pot spune ca este comparabil cu pictatul”, explica Mario Zurini.

Acesta sustine ca exista posibilitatea ca abolitatile unui degustator sa se atrofieze in timp prin imbatranire, boala sau chiar din cauza unor excese. “Nu exista solutii miraculoase in acest sens, insa, o viata cumpatata, cu o alimentatie fara condimente puternice, fara fumat, fara exces de alcool, antrenamentul continuu prelungesc sau chiar garanteaza performantele”, afirma Zurini.

Un moment important din cariera sa l-a reprezentat aniversarea anul acesta a 10 ani de la lansarea Tuborg Christmas Brew. “Am fost aici si la prima sarja si pot spune ca atunci cand lucrezi din placere si cu placere simti ca timpul zboara”, declara Mario Zurini.

CV – Mario Zurini

Mario Zurini s-a nascut in anul 1971, la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Chimie Industriala, Sectia Inginerie, din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti.

Zurini s-a alaturat echipei URBB imediat dupa absolvirea Institutului Politehnic Bucuresti, in 1997. Pana in 2000, a fost inginer pentru procesarea berii.

In anul 2000, a intrat in echipa de elvetieni care a construit brandul si produsele Heidi Chocolats in Romania. In 2005, cand a parasit firma, ocupa functia de manager al departamentului de productie.

In perioada 2005-2006, Mario Zurini a ocupat functia de director de productie al uneia dintre cele mai mari mori din sud-estul Europei, apartinand grupului elen de morarit si panificatie Loulis.

A revenit in URBB in anul 2006, ocupand din acel moment functia de manager al departamentului calitate.

Portofoliul URBB cuprinde marcile internationale de bere Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Skol, Guinness, Holsten si Kilkenny si bauturile racoritoare - Orangina si Granini.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri