3 / 5

Liliana Soare – InBev

Pentru Liliana Soare (foto), directorul departamentului calitate din cadrul InBev Romania, angajarea in industria berii, dupa cinci ani in domeniul cercetarii fundamentale, a reprezentat trecerea fireasca de la teorie la practica.

Liliana Soare, 36 ani, a absolvit in anul 1996 Facultatea de Biochimie din cadrul Universitatii Bucuresti si s-a angajat in anul 2000 la fabrica Interbrew Efes Brewery din Ploiesti, prima investitie a concernului Interbrew in Romania. A ocupat pe rand pozitii precum microbiolog, sef de laborator, manager de proiect, iar in ultimii doi ani a detinut functia de manager de calitate.

In opinia sa, anii pregatitori sunt fundamentali in meseria de degustator, fiind nevoie de cativa ani pana cand degustatorii debutanti deprind “limbajul berii” si devin capabili sa detecteze aromele specifice sau cele straine si nedorite.

In cazul InBev, echipa de degustare primeste la fiecare 2 luni probe-surpriza din Marea Britanie care trebuie identificate. “Pe baza rezultatelor acestor probe, echipa de degustare pe care o coordonez este pe locul 5 in lume (intre fabricile InBev), cu 2 degustatori recunoscuti ca fiind «Best taster»”, explica Soare.

Printre premiile obtinute de brandurile InBev se numara medalia de argint primita de Bergenbier in anul 2009, respectiv media de bronz detinuta de Bergenbier fara alcool la Concursul de degustare din Belgia (ITQI). La acestea se adauga campanile de comunicare si marketing de-a lungul anilor: in 2005, Bergenbier a castigat Marele Premiu Effie, aur in categoria Bauturi Alcoolice si aur pentru in categoria Promotii FMCG.

Prezenta de 15 ani pe piata locala, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri