3 / 4

Lindab Romania a intrat pe segmentul tiglelor granulate

Producatorul de materiale de constructii Lindab Romania, subsidiara grupului suedez Lindab, a intrat recent pe segmentul tiglelor metalice granulate, prin lansarea unei game de produse destinate, in principal, consumatorilor premium. Pretul de lista pentru un metru patrat de tigla metalica granulata este de circa 17 euro.

“Consideram ca decizia de a intra pe acest segment de tigla este una potrivita. Principalul motiv pentru care am decis sa lansam acest produs premium este faptul ca exista cerere in acest sens, iar partenerii nostri ne-au oferit suficiente motive pentru a lua o astfel de decizie. Exista cerere pentru acest sistem de invelitori insuficient deservita din punct de vedere logistic, dar si in ceea ce priveste diversitatea si calitatea”, spune Ioan Farcas, director dezvoltare produse in cadrul Lindab Romania.

Clientii carora se adreseaza compania sunt cei care au fost mai putin afectati de criza sau asupra carora impactul crizei financiare si economice nu reprezinta un motiv de stopare sau amanare a proiectelor pe care le au in derulare.

“In plus, sunt clienti care apreciaza arhitectura deosebita, care apreciaza intoarcerea la natura in ceea ce priveste designul si stilul de viata”, mentioneaza Farcas.

Potrivit reprezentantilor Lindab, piata de tigla metalica granulata s-a ridicat la peste 340.000 de metri patrati anul trecut.

“Ne propunem ca in urmatorii doi ani sa ajungem lideri de piata pe segmentul de tigla granulata. In ciuda scaderii vanzarilor preconizate pentru acest segment in 2009, am decis sa lansam acum produsul, atat pentru ca am avut sustinerea grupului, cat si pentru a compensa reducerea vanzarilor in ceea ce priveste produsele consacrate”, afirma de curand Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.

Grupul suedez Lindab, care comercializeaza pe piata locala profile metalice, hale si structuri metalice, precum si sisteme de ventilatii, a inregistrat o cifra de afaceri de 63 de milioane de euro anul trecut pe piata locala, in scadere cu 3,7 mil. euro fata de 2007.

Principalii competitori ai companiei pe segmentul tiglelor granulate sunt Gerard, Decra si Metrotile.

Piata de tigle metalice s-a ridicat anul trecut la circa 90 de milioane de euro.

Cei mai importanti jucatori de pe piata de tigla metalica sunt Lindab Romania, Ruukki Romania, ArcelorMittal Construction Romania si Megaprofil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri