2 / 5

Catalin Ionescu s-a despartit de Codecs dupa 16 ani

Catalin Ionescu, unul din numele grele ale industriei locale de training, a renuntat in vara la conducerea furnizorului de servicii profesionale Codecs, in cadrul caruia se afla din 1993.

Absolvent al Facultatii de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti, Ionescu a ocupat functia de presedinte al Codecs incepand cu aprilie 1995.

El a inceput sa lucreze in firma din 1993, ca membru al echipei de vanzari. Inainte de a veni la Codecs, a lucrat ca geolog in muntii Apuseni, vreme de 12 ani, pentru IPEG Cluj.

In 2001, Ionescu a absolvit si programul de MBA al The Open University Business School, oferit pe piata locala de Codecs.

Sub conducerea sa, businessul Codecs a crescut la circa 5,3 milioane de euro in 2008. Comparativ, in 2005, compania de training realiza o cifra de afaceri de 3,1 milioane de euro.

Chiar daca a parasit Codecs, Ionescu nu a renuntat la afacerile din sectorul resurselor umane.

Impreuna cu Giulio Hostina si Ioana Dragnea, care au ocupat functiile de director executiv, respectiv director de resurse umane in cadrul companiei de training, a pus bazele firmei Eurocenter Management Newtwork, care ofera servicii de consultanta in resurse umane.

Retragerea lui Ionescu de la conducerea Codecs a venit in contextul in care criza financiara a lovit serios in afacerile furnizorilor de training, din cauza ca multe companii au redus partial sau total bugetele de formare profesionala destinate angajatilor.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, conducerea Codecs este asigurata de Dan Babutan si de Ionel Chera.

Alaturi de Ionescu, printre cei mai cunoscuti manageri de pe piata locala de training, estimata la circa 50 de milioane de euro anul trecut, se numara Costea Dumitrescu (parterer Ascendis), Adrian Stanciu (managing partner Human Synergistics Romania), Viorel Panaite (partener Human Invest), Octavian Pantis (managing director TMI Romania), Adrian Florea (managing partner Trend Consult) si Diana Rosetka (general manager UBD).

Codecs are de recuperat 2,8 mil. lei si datorii de 3 mil. lei

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri