3 / 5

"Fara bursa si autostrazi nu vom avea capitalism in Romania"

Insa, oricat de mare ar fi pasiunea sa pentru piata de capital, Imre nu investeste nimic in Romania pentru ca, spune el, “nu avem bursa”.

Problema cea mai mare a Romaniei este ca nu are bursa si autostrazi. Pana cand nu le vom avea, nu va exista capitalism in tara noastra, ci doar o imitatie slaba, superficiala si fara rost, un romanism nefericit”, afirma Imre.

In opinia sa, faptul ca sunt 100 de oameni in tara care se considera brokeri si fac bani nu inseamna ca avem bursa. Ca o analogie, pana cand asfaltatorii nostri fura 10 kilometri de autostrada, americanii construiesc 2.000 de kilometri.

“Pe americani bursa i-a bagat in criza si tot ea i-a scos. Chiar daca eu am invatat in scoala socialista ca piata de capital este ca un casino, mie mi-a placut sa risc. Bursa isi da posibilitatea sa citesti, sa fii creativ, sa fii parte din cei care fac bani din aceast domeniu. Faptul ca intri zilnic pe Internet, iti cauti companii si esti la curent cu toate stirile te face sa fii din start intr-o pozitie extraordinara in aceasta lume a investitiilor”, a declarat Imre.

El crede ca in Romania bursa nu trebuie salvata, ci creata de la zero. Ca o piata de zarzavaturi, care are nevoie doar de un administrator care sa puna tarabele si sa ia taxele. “Bursa e un sistem, nu inseamna oameni”.

Imre a mai spus ca nu a resimtit criza intr-un mod negativ, ci chiar a castigat mai multi bani decat in anii trecuti.
Criza inseamna oportunitati si cu cat exersezi mai mult cu atat esti mai norocos”.

Peter Imre nu stie cati bani are pe bursa. Are 10 portofolii, dar nu are curiozitatea sau rabdarea sa numere banii. “Pierd, castig, asa este jocul”.

Dupa plecarea din multinationala care i-a furat mintea, timpul sufletul si banii, Imre spune ca acum are mai mult timp pentru pasiunile sale: copilul, biliardul, calatoriile, scuba diving, masini si ceasuri. Dar nu vrea sa lase nimic in urma.

“Nu am ganduri marete, sa construiesc fabrici ca sa le dau oamenilor sa manance paine. Si asta e o abordare, dar singurul meu gand este sa plec din lumea asta cu conturile goale”.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri