2 / 5

Brandul 'Moara Carani' reactivat in mai. Cea mai mare moara dupa capacitatea de productie

Situata la 18 km de Timisoara, in localitatea Carani (judetul Timis), Moara Carani a fost inchisa in anul 2008 pentru lucrari de retehnologizare. In acelasi timp, fosta conducere a decis sa opreasca productia si in cadrul morilor Carani 1, 2, 3 si 4.

Dupa o pauza de doi ani, noul CEO va inaugura in luna mai Morile Carani 4 si 5, urmand sa renunte la 1, 2 si 3 din cauza tehnologiei invechite.

In cadrul celor doua mori vor lucra 110 angajati. Moara Carani 4 va avea o capacitate de productie de 120 de tone pe zi, productia urmand sa vizeze piata interna, in timp ce Carani 5 va avea o capacitate de productie de 550 de tone pe zi si se va adresa pietelor externe.

Compania estimeaza pentru Carani 4 venituri lunare de 480.000 de euro in 2010.

Pentru morile Carani 1, 2 si 3 Paul Milata nu exclude vanzarea acestora, insa o astfel de tranzactie nu va fi realizabila in 2010, din cauza lipsei de capital.

Productia de cereale merge integral la export, in tari din Orientul Mijlociu si Africa de Nord (prin intermediari). In momentul de fata, compania produce grau si porumb, peste 60% din vanzari fiind asigurate de porumb.

CEO-ul Aton Transilvania preconizeaza pentru acest an vanzari de 9 mil. euro din productia de cereale, respectiv 90.000 de tone porumb si grau.

Investitia initiala in sectorul agricol a fost de 20 mil. euro, inclusiv Moara Carani, 80% fiind sustinuta din capital propriu, restul din credite bancare si subventii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri