4 / 5

Ce crede Robert Serban despre:

- criza: “Lipsa unei decizii este mai proasta decat o decizie proasta. Criza se naste de multe ori in capul omului si atunci inceteaza sa mai dea din vasle, nu mai face nimic, in loc sa faca noi calcule, sa ia de la capat analiza SWOT si sa regandeasca strategia”.

- masurile Guvernului: “Daca as privi bugetul Romaniei ca pe o afacere, as incerca sa gasesc modalitati prin care sa obtin un raport corect intre venituri si cheltuieli. Una dintre solutii este neimpozitarea profitului reinvestit pentru ca cel mai bine si mai bine de banul lui are grija investitorul si-atunci e evident ca va face tot posibilul ca investitia sa fie profitabila”.

- management: “Cel mai greu in acesti patru ani a fost sa gasesc manageri specializati in zona sanitara. Noi pe administratori ii numim manageri: muta o hartie din stanga in dreapta, pe directia nord-sud. Daca ii dai un ordin, el va muta. Este foarte greu ca o companie sa creasca daca nu pun umarul mai multi, si-atunci este nevoie de o echipa, si nu de soldati, care sa fie creativi, sa vina cu propuneri”.

- invatamant: “Este bine ca cel care preda sa aiba si experienta practica. Chirurgia sa fie predata de chirurg, contabilitatea de cineva care a inchis macar un bilant, iar managementul de cineva care a avut o pravalie care a functionat macar 3-4 ani, care stie cum sa administreze afacerea si ce-i de facut”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri