2 / 4

In ce domenii de activitate se avanseaza cel mai repede?

Desi procesul de avansare in functie a fost ponderat de criza economica, domenii efervescente precum FMCG (al bunurilor de larg consum) sau retail conduc in topul sectoarelor in care, daca demonstrezi performanta, poti avansa cel mai repede.

“In opinia mea, profesiile cele mai dinamice raman in continuare vanzarile si marketingul din FMCG datorita posibilitatii de a masura rapid rezultatele si unei dezvoltari incetinite, dar constante a retailului”, spune Radu.

Similar, in companiile de asigurari promovarea ierarhica pleaca de la nivelele entry pana la pozitii de marketing si vanzari. “Cele mai frecvente promovari interne sunt din pozitii administrative, receptionist, office assistant, catre specialisti pe diverse domenii, in special marketing, vanzari”, adauga Diana Raceala, director de resurse umane pentru Astra Uniqa.

Specialistii in IT pot promova spectaculos, spun recruiterii in resurse umane, daca reusesc sa obtina punctaj optim la teste specializate, de certificare.

La polul opus se situeaza profesiile din sectorul financiar bancar, inginerie si farma, unde angajatul trebuie sa petreaca minim 2 ani in acelasi post pentru a reusi sa invete si sa indeplineasca la parametri optimi cerintele din fisa postului, spun recruiterii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri