3 / 4

Cum se pregateste interviul de angajare

Rata somajului la nivel national a ajuns la sfarsitul lunii iunie la 7,44%, in crestere cu 1,44% fata de cea inregistrata in aceeasi luna a anului trecut, insa cu 0,23% mai scazuta comparativ cu mai 2010. Numarul total someri s-a ridicat la sfarsitul lui iunie la aproape 681.000 de oameni, cu circa 21.000 mai putin decat in mai.

In cel mai fericit caz, site-urile de pe piata locala ofera un numar de 20.000 de joburi, ceea ce inseamna ca peste 34 de candidati se lupta pentru a obtine un singur loc de munca.

In conditiile in care candidatul a reusit sa obtina interviul final pentru angajare, nu ar trebui sa rateze aceasta sansa avand in vedere ca aceasta ar putea reveni abia peste cateva luni.

“Pentru a fi angajat pe o pozitie care sa fie potrivita este important ca fiecare candidat sa adopte o tinuta si o atitudine corespunzatoare unui interviu de angajare, unde deschiderea si sinceritatea sa primeze. Candidatul trebuie sa raspunda cu argumente la fiecare intrebare, sa isi sublinieze realizarile si potentialul sau profesional”, precizeaza Violeta Man, de la Manpower Romania.

Un alt sfat pe care il dau specialistii in recrutare pentru parcurgerea cu usurinta a etapei interviului cu angajatorul este repetarea acestuia in prealabil.

“Cred ca o repetitie sau macar o asezare a gandurilor, inainte de interviu, este binevenita intotdeauna, mai ales in cazul unei persoane care nu are experiente de acest tip. Se elimina astfel si din potentiala incarcatura emotionala a interviului, se poate atenua stresul, se pot repeta raspunsuri la eventuale intrebari despre care se stie ca apar inevitabil pe parcursului unui interviu”, apreciaza si Florin Ochiana.

Asemenea unei piese de teatru insa, candidatul nu trebui sa repete mecanic “scenariul”, ci poate adauga propriile trairi, fiind capabil sa gestioneze si intrebari neasteptate.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri