4 / 5

O gresie abraziva previne riscurile de accidente datorate umezelii

In unele locuinte, din cauza diferentelor de temperatura, poate aparea condens, care sa duca la umezirea gresiei si a faiantei. Acest lucru poate genera accidente.

Intr-o astfel de situatie se recomanda folosirea placilor de gresie cu un grad mai mare de abraziune. De asemenea, locuintele ar trebui izolate si aerisite, precum si sa fie prevazute cu dezumidificatoare”, afirma Eduard Macarescu, directorul comercial al producatorului de gresie si faianta Lasselsberger Romania.

Umiditiatea crescuta poate favoriza aparitia mucegaiului, in spatiile dintre placi. In acest caz se poate folosi un chit de rostuit cu un grad de impermeabilitate ridicat sau tratat anti-mucegai.

“De asemenea, se poate folosi un lac special ce se aplica peste chit”, precizeaza Macarescu.

Adesea, condensul poate aparea si din cauza problemelor de functionare a calorifelor/radiatoarelor.

“Radiatoarele se verifica vizual ca sa nu prezinte scurgeri, se aerisesc si apoi, cu robinetele deschise si centrala pornita, se verifica sa se incalzeasca uniform. Orice incalzire neuniforma arata o circulatie redusa in radiator care poate fi cauzata de mai multe motive: ori probleme de aerisire, ori robineti blocati, ori chiar depuneri anormale in interiorul corpurilor de incalzire”, mai spune Catalin Draguleanu, de la Ariston.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri