2 / 4

Private equity vs. strategici

La nivel declarativ, exista un interes foarte sustinut din partea fondurilor de private equitu, insa cu toate acestea, e inca un mediu dificil, iar dificultatea de a obtine fiantare bancara (pentru a asigura efectul de levier) se face simtita. Ca si in anii trecuti, potrivit lui Marian Dinu, vor mai fi exemple de tranzactii care sa aiba fonduri de investitii in prim plan (sau macar in fundal, in cazul achizitiei printr-o companie de portofoliu), insa el nu vede inca un val de tranzactii de acest gen in Romania.

In ceea ce ii priveste pe investitorii strategici, multi dintre acestia au sume importante in cash si au deblocat bugetele pentru achizitii ceea ce face posibile anumite tranzactii. In 2008 - 2009, multe astfel de bugete fusesera inghetate, din cauza disfunctionalitatilor sistemului financiar modial, care au facut din prezervarea lichiditatilor companiilor o prioritate.

„O parte dintre tranzactiile anuntate in acest an sunt investitii strategice ale companiilor care au dorit sa-si consolideze businessul si care, dispunand de capital, au fost pe o pozitie puternica de negociere”, explica avocatul Marian Dinu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri