3 / 4

Unde s-ar putea juca meciurile

Candidatura comuna a Poloniei si Ucrainei pentru gazduirea Euro 2012 a fost cea care i-a inspirat atat pe sefii fotbalului romanesc, cat si pe investitorii straini de pe piata locala, sa se gandeasca la o posibiliza organizare a Euro 2020 sau Euro 2024 de catre Romania si una dintre tarile vecine.

Investitiile cumulate ale celor doua tari ar putea depasi insa 20 de miliarde de euro, cat estimeaza CIS ca ar fi necesar pentru ca Romania si Bulgaria/Ungaria sa obtina organizarea Euro 2020/2024.

Presa internationala avanseaza diverse cifre in ceea ce priveste valoarea investitiilor derulate de Polonia si Ucraina, iar unele surse anunta un buget cumulat de 35-45 de miliarde de euro.

Romania are un drum greu de parcurs pana la indeplinirea obiectivului, atat din punct de vedere al infrastructurii, cat si al stadioanelor pe care se vor juca meciurile.

In ceea ce priveste arenele, primul pas va fi facut in 2011, cand se asteapta finalizarea stadioanelor National Arena (fostul Lia Manoliu) - Bucuresti si Cluj Arena – Cluj Napoca.

Investitiile totale in cele doua locatii se vor ridica la 200 – 250 de milioane de euro. Cele doua stadioane vor putea gazdui aproximativ 90.000 de spectatori.

In afara Bucurestiului si a Clujului, celelalte orase in care s-ar putea construi noi stadioane sunt Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi sau Brasov.


Varianta renovarii arenelor existente este putin probabila, in conditiile in care mai toate stadioanele din Romania au fost construite inainte de Revolutie.

In 2012, Romania va face primul pas important in ceea ce priveste prezenta pe prima scena a fotbalului european, prin organizarea finalei Europa League, a doua competitie ca valoare din Europa.

Meciul se va disputa in Bucuresti, pe stadionul National Arena.

Ultimul Campionat European de Fotbal desfasurat in doua tari a fost gazduit de Austria si Elvetia si a avut loc in urma cu doi ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri