2 / 4

Cum au fost prioritizate investitiile?

Autostrada Nadlac-Sibiu este prima prioritate prezentata de investitorii straini, aceasta fiind urmata de autostrada Bucuresti - Brasov.

"Ierarhizarea proiectelor s-a bazat pe masurarea veniturilor ulterioare generate, pe sustinerea cresterii economice si a crearii de noi locuri de munca, minimizarea costurilor bugetare si absortia fondurilor europene", a declarat Dominic Bruynseels (foto), vicepresedinte al Consiliului Investitorilor Straini.

Urmatoarele prioritati identificate de investitorii straini vizeaza continuarea proiectelor de infrastructura cerute de Ford (dezvoltarea infrastructurii rutiere si de cai ferate Craiova - Bucuresti si a portului Constanta) si realizarea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti.

A cincea prioritate investitionala identificata de Consiliul Investitorilor Straini este reprezentata de proiectul paneuropean Extreme Light Infrastructure (ELI), care ar putea repozitiona Romania pe harta globala in domeniul cercetarii.

Dominic Bruynseels, seful celei mai mari banci de pe plan local, sustine ca Romania trebuie sa aiba in vedere, in urmatorii ani, cinci arii principale de dezvoltare, mai exact: infrastructura de transport, IT, comunicatii, agricultura si energie regenerabila.

Consiliul Investitorilor Straini reprezinta peste 125 de companii cu investitii totale in Romania de 36 de miliarde de euro.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri