3 / 4

Economia, la punctul de cotitura

Economia Romaniei se afla la punctul de cotitura, incercand sa iasa din recesiunea in care se afla de mai bine de doi ani. Dupa un avans de 7,3% din PIB in 2008, economia Romaniei s-a prabusit cu 7,1% in 2009, desi initial s-a spus ca nu o sa fim afectati de criza, iar in 2010 declinul economic s-a redus la 1,3% din PIB.

Relansarea economica este cel mai important eveniment asteptat in Romania de catre populatie, companii, banci si investitori straini.

"Economia se afla intr-un punct de cotitura, iar pentru evolutia viitoare avem nevoie de un model de crestere economica bazat pe investitii si exporturi. Sunt multe lucruri care trebuie facute pentru relansarea economiei. (...) Este necesar un dialog pentru revigorarea economica", afirma Mariana Gheroghe (foto), presedintele Consiliului Investitorilor Straini si sefa Petrom, cea mai mare companie din Romania.

Primele semne de revenire economica le vom vedea in 2011, dar cresterea o sa fie mai mult simbolica, intrucat mediul de afaceri o sa ramana dificil, iar consumul nu va indica semne de revenire, potrivit scenariilor prezentate de economistii consultati de Wall-Street.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri