5 / 6

Prognoza Guvernului: Economia urca cu 0,3-0,4% in T2

Potrivit premierului Emil Boc, incetinirea productiei industriale si a exporturilor ar putea sa cantareasca greu in evolutia economiei in T2, motiv pentru care va fi nevoie de "maximizarea" investitiilor si lucrarilor in trimestrul trei.

"Avem o crestere economica prognozata de 1,5% (pentru anul in curs - n.r.), dar aceasta crestere nu va fi atinsa daca trimestrul al treilea nu va fi fructificat la maximum, pentru ca el are una dintre cele mai mari ponderi in PIB intr-un an. Am aflat dimineata ca in luna iunie se constata o incetinire a productiei industriale si a exporturilor, ceea ce s-ar putea sa ne incetineasca cresterea economica pentru trimestrul al doilea. De aceea, cu atat mai mult in trimestrul trei trebuie sa avem grija sa maximizam investitiile si tot ce inseamna lucrari", a spus Boc.

Pentru trimestrul doi, autoritatile mizeaza pe o crestere de 0,3%-0,4% fata de trimestrul anterior, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.

Pe de alta parte, guvernatorul BNR s-a aratat destul de optimist de impactul pe care il va avea un an agricol bun, care ar putea aduce 1 miliarde de euro in acest an si o depasire a estimarii de 1,5% pentru 2011.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri