3 / 11

Privatizarea companiilor energetice Oltenia si Hunedoara se amana 6 luni

Guvernul si Fondul Monetar International au convenit sa amane cu sase luni, pana la sfarsitul anului viitor, termenul pana la care sa fie privatizare cele doua mari companii energetice, Oltenia si Hunedoara, releva scrisoarea de intentie convenita de cele doua parti la ultimele negocieri, din toamna.

Consultantul juridic pentru privatizarea celor doua complexuri energetice va fi selectat pana la finele lunii iunie, etapa urmata imediat, pana la sfarsitul lunii august, de angajarea unui consultant de privatizare, iar procedura va fi incheiata pana la finele anului viitor, releva documentul obtinut de Mediafax.

Prospectul de privatizare va fi publicat pana la sfarsitul lunii octombrie.

Guvernul intentiona initial sa comaseze principalii producatori de energie si carbune in doua societati nationale, Electra si Hidroenergetica, insa a renuntat la acest proiect din cauza problemelor juridice si a decis sa creeze doua companii energetice mai mici, respectiv Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara va fi format din termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH), iar Complexul Energetic Oltenia va fi compus din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari.

Crearea complexelor energetice Oltenia si Hunedoara a fost inclusa si in scrisoarea de intentie incheiata de Guvern cu FMI la finalul misiunii de evaluare din iulie-august, dar termenul stabilit atunci pentru finalizarea operatiunii era sfarsitul lunii iunie 2012.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri