5 / 6

34% dintre pozitiile cheie de management din Romania sunt detinute de femei

Cu acest nivel de reprezentare, Romania ocupa locul 8 in lume. De altfel, majoritate tarilor din fostul bloc comunist inregistreaza o situatie similara, pentru ca vechiul regim a incurajat egalitatea intre sexe, propulsand femeile in cariera.

Consensul general este ca femeile, prin structura si profilul lor psihologic, au o inclinatie mai mare in a fi mai flexibile si mai deschise spre schimbare. De altfel, ele se confrunta mai des cu situatii noi, care impun adaptare si flexibilitate, atat pe plan personal, cat si profesional.

De asemenea, datele Comisiei Europene arata ca, in acest moment, 12% dintre membrii Consiliilor de Administratie ale cel mai mari companii europene sunt femei. Doar in 3% dintre cazuri, Presedintele Boardului este o femeie. Promovarea doamnelor in astfel de pozitii cheie a avansat cu pasi mici in ultimii ani, Comisia estimand ca in acest ritm va fi nevoie de alti 50 de ani pentru a se ajunge la un echilibru rezonabil de cel putin 40%.

Consensul general este ca, desi femeile obtin performanta in cariera, prea putine companii se implica in mod activ sa le faciliteze ascensiunea pe scara ierarhica.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri