18 / 19

Ministerul de Interne: Ioan Rus

Propunerea USL pentru postul de ministru al Internelor, Ioan Rus (57 de ani) a fost ministru de Interne in Guvernul Nastase in perioada 2000-2004. In cadrul PSD ocupa functia de presedinte al Grupului de la Cluj al PSD si vicepresedinte al partidului.

Ioan Rus s-a nascut pe 21 februarie 1955, in localitatea Urisor din comuna clujeana Caseiu. Este casatorit cu Carmelita Rus si are doi copii: Ioana si Alexandru. Este profesor in cadrul Universitatea Tehnica din Cluj - Napoca, unde preda Constructia si calculul autovehiculelor rutiere.

In 2008, Ioan Rus a renuntat la toate functiile detinute la nivel national in partid, pastrandu-si doar calitatea de membru PSD si implicandu-se in afaceri.

Rus detine trustul de presa Transilvania Media Group Productions si o firma de consultanta de afaceri, Romproduct Serv. El este si administratorul firmei care detine clubul de handbal "U" Transilvania, Handbal Club Transilvania.

Acesta detine 82% din firma Autosincron, dealer oficial de autoturisme Mazda, Land Rover si Jaguar pe zona Trasilvania si este administratorul firmei RMB Casa Auto Timisoara, firma partener a holdingului Tiriac Auto si primul dealer de Mercedes in acea zona. O alta firma auto pe care Rus o administreaza este RMB Inter Auto.

Declaratia de avere din 2004, dupa plecare din guvern, arata ca detinea un teren agricol de 1.485 mp, o padure de 1.500 de mp, o vila de 189,33 metri patrati, un autoturism Toyota din 1997 si un autoturism Dacia.

La vremea respectiva Ioan Rus avea in conturi 400.000 de lei noi si 60.000 de euro si creante de 30.000.

Sursa Foto Agerpres

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri