10 / 11

1. Am revenit in RECESIUNE. Ce urmeaza?

Economia s-a contractat usor in trimestrul I din acest an, cu 0,1% in termeni reali, comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce arata intrarea in recesiune tehnica, releva datele publicate de Institutul National de Statistica (INS). Economia a inregistrat astfel doua trimestre consecutive de scadere, definitie a recesiunii tehnice.

Datele macroeconomice nu sunt, totusi, atat de negre precum par la prima vedere. "Fata de trimestrul corespunzator din anul 2011, produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 0,3% pe seria bruta si cu 0,8% pe seria ajustata sezonier", arata comunicatul INS.

Majoritatea analistilor se asteptau la intrarea tehnica in recesiune a economiei, cu toate ca Statistica a anuntat o contractie nesemnificativa in trimestrul I, de doar 0,1%. Intrebarea care sta pe buza tuturor economistilor este urmatoarea: se va opri aici contractia? Situatia este stabilia, spune premierul Victor Ponta, care s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu si guvernatorul Mugur Isarescu.

Citeste O intrebare fara raspuns: Ce va urma in economie dupa RECESIUNE tehnica?



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri