4 / 6

Reactia mediului de afaceri

Mediul de afaceri a fost intotdeauna sensibil la turbulentele scenei politice si in special la schimbari dramatice in ceea ce priveste guvernarea.

Potrivit secretarului general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, instabilitatea politica din ultimele zile nu va afecta pe termen scurt mediul de afaceri.

Mai mult, el da exemplul Belgiei, care a stat 500 de zile fara Guvern si a functionat normal.

"Si Romania a mers fara Guvern, cand a fost suspendat Emil Boc, si am remarcat ca in acele luni incasarile bugetare au fost cele mai bune. Pana la urma, exista acest semnal ciudat ca o economie merge mai bine cand Guvernul se ocupa de altceva", a spus, pentru Wall-Street.ro, Cristian Parvan.

Insa, pe termen lung lucrurile nu vor ramane asa, pentru ca "legile nescrise ale mediului de afaceri" ne spun ca astfel de fenomene ridica semne de intrebare.

"Evident ca vor exista niste costuri daca lucrurile se prelungesc si daca anumite decizii, cum ar fi viitorul buget, sunt amanate", completeaza secretarul general al AOAR.

Dar, incertitudinile sunt deocamdata mult mai mari cu privire la evolutia pietelor europene, pentru ca o companie se loveste in primul rand de piata, nu de guvernare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri