3 / 7

Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Un alt proiect care se bucura de atentia Guvernului in acest an este modernizarea si punerea in functiune a reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda.

Proiectul, evaluat la 4 miliarde de euro, a fost initiat in 2007, iar lucrarile erau estimate sa inceapa in 2010, insa au fost amanate din lipsa de fonduri.

Constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, proiect initiat in urma cu sase ani, ar putea dura cel putin trei ani, reiese din estimarile guvernului, citate de Gandul.info.

Punerea in functiune a reactoarelor nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda este incerta inainte de anul 2020, din cauza neclaritatilor legate de capacitatea Romaniei de a finanta investitia si structura actionariatului, potrivit unui studiu comandat de Comisia Nationala de Prognoza, si dat publicitatii de Mediafax.

"Structura parteneriatului, precum si capacitatea partii romane de a-si acoperi financiar cota de actiuni constituie elemente de incertitudine care plaseaza momentul punerii in functiune dupa anul 2020", se arata in studiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri