3 / 9

Li Keqiang a testat marfa romaneasca: ce produse l-au impresionat

Premierul Chinei, Li Keqiang, a vizitat, la Palatul Parlamentului, mai multe standuri cu produse traditionale romanesti, precum vin, legume, fructe, branzeturi, salam, carnati, magiun, covrigei, biscuiti "Eugenia". Cu aceasta ocazie, unul dintre producatori i-a spus ca intentioneaza sa deschida o podgorie in China, noteaza Mediafax.


Unele dintre acestea contineau produse ecologice. Li Keqiang s-a aratat interesat de soiurile de vin expuse de doi producatori, unul dintre acestia chiar informandu-l ca intentioneaza sa deschida o podgorie in China.


"Vorbiti limba chineza ?", l-a intrebat Li Keqiang pe acesta, in timp ce rasfoia un pliant care prezenta diferite soiuri de vin inclusiv in aceasta limba. "Eu nu, dar asociatul meu stie chinezeste", i-a raspuns producatorul premierului Chinei.


La un stand cu legume si fructe, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a prezentat lui Li Keqiang cateva produse, iar oaspetele chinez s-a aratat incantat de felul in care aratau acestea si a luat in mana o rosie. In timpul scurtei vizitari a standurilor, unul dintre participantii la forum i-a spus lui Ponta ca este usor sa facem agricultura, dar ca sa facem tehnologie "e mai greu".


"Hai sa facem si tehnologie mai buna", i-a raspuns Ponta, premierul roman adaugand ca sunt promovate si firmele romanesti din domeniul tehnologic.


"Pai, asta e! Unde sunt firmele romanesti? Vedeti, asa au crescut ei, cu tehnologie, nu cu carne", i-a spus acesta premierului roman.


Participantul la eveniment a facut astfel trimitere la faptul ca spatiul expozitional destinat forumului economic a fost utilizat de Romania doar pentru etalarea unor produse agricole, in schimb ce China l-a folosit pentru expunerea unor echipamente de comunicatii, televizoare, tablete, laptopuri si telefoane mobile de ultima generatie, printre firmele prezente aflandu-se Huawei si ZTE.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri