3 / 9

SUA, 1994

Participarea la Cupa Mondiala a crescut substantial de-a lungul anilor. Recordul a fost inregistrat la Campionatul Mondial din SUA, cand evenimentul a atins un record de la 3,6 milioane de spectatori. Acest rezultat a fost determinat de infrastructura substantiala sportiva existenta, cu foarte multe stadioane de mare capacitate, care au functionat la o capacitate de 96%.


In SUA, nu au fost construite noi stadioane, iar renovarile au fost de obicei minore. Singura cheltuiala reala a fost legata de adaugarea de iarba pe suprafete artificiale. Evenimentul din SUA a fost un mare succes si a stimulat cresterea Major League Soccer.


De altfel, Cupa Mondiala din SUA ( 1994) este socotita de multi a fi cel mai mare succes comercial dintre toate evenimentele de acest tip de pana in prezent si a avut un impact de durata asupra popularizarii sportului in una dintre cele mai mari natiuni de pe Pamant. A fost si printre cele mai profitabile, mai ales ca FIFA contribuie la cheltuielile de infrastructura facute de tara gazda. Chiar si asa, criticii arata ca evenimentul a fost de fapt o pierdere din perspectiva contribuabilului american.

Impacturi majore, ulterioare organizarii evenimentului:

  • Un succes comercial cu un record de participare de 3,6 milioane de spectatori;
  • A stimulat interesul pentru fotbal european in SUA si a atras noi sponsori;
  • Stadionul Rose Bowl din Pasadena a fost renovat (2 mil. dolari).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri