4 / 8

Razboiul civil loveste Rusia

  • Banca centrala a Rusiei a decis, luni spre marti noapte, sa urce dobanda cheie cu 6,5 puncte procentuale, la 17%, marcand cea mai mare crestere intr-o singura zi din 1998 pana in prezent, cu scopul de a sprijini rubla. Insa, rubla a a coborat la noi minime istorice, sub 60 de unitati pentru un dolar, respectiv 75 de unitati pentru un euro.
  • O parte dintre expertii citati de presa internationala se indoiesc ca o astfel de situatie s-ar sucomba pasnic, in contextul in care rata inflatiei va accelera la un ritm galopant, iar puterea de cumparare a populatiei se va reduce dramatic. Imaginati-va ca in timp ce cea mai mare parte a Rusiei sufera, liderii politici consuma whisky scump, isi cumpara excursii la schi in Alpii elvetieni, iar petrecerile de karaoke sunt nelipsite. Iar, daca Rusia aluneca spre haos, va exista un interes din partea elitei de protejare a sistemului.
  • Avand nimic de pierdut, elita conducatoare a Rusiei ar arunca probabil tara intr-un razboi civil sangeros sau o lovitura de stat pusa in scena. China va interveni probabil din punct de vedere politic, in cele din urma, pe post de salvator.

ID1974 / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri