7 / 8

Rusia / NATO apasa butonul rosu

  • Atat NATO, prin politicile sale de extindere in sfera de influenta a fostei Uniuni Sovietice, cat si Rusia sunt responsabile de crearea unei stari de tensiunea la nivel regional si global, care ar putea isca un potential Al Treilea Razboi Mondial, unul nuclear. Proportiile unei asemenea inclestari de forte, avand in vedere ca majoritatea puterilor militare ale lumii au reinceput un amplu proces de reinarmare, nu pot fi comensurate. Tot aceste tari vor fi responsabile de aducerea unui mare razboi deasupra Europei, precum si de moartea a zeci de milioane de oameni, daca aceasta criza escaladeaza.
  • Andrei Illarionov, un fost consilier al presedintelui rus Vladimir Putin a declarat in luna septembrie a acestui an ca cetatenii din Tarile Baltice nu se pot simti in siguranta pentru ca Vladimir Putin lucreaza la un razboi global de peste un deceniu. Incursiunea in Ucraina si anexarea Crimeei ar fi planuite din 2003, cand a inceput "revolutia portocalie".
  • Referindu-se la legile rusesti, Ilarionov a declarat ca ele "permit armatei rusesti sa protejeze toti rusii. Pentru partea rusa, astfel de actiuni ale armatei dincolo de granite ar putea fi vazute ca legitime. Putin se gandeste la actuala confruntare nu ca la al Treilea Razboi Mondial - devreme ce a fost Razboiul Rece - ci ca la al Patrulea Razboi Mondial".

Denis Simonov / Shutterstock.com


Surse informatii: BloombergView & Global Post

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri