2 / 8

Salariile politistilor, majorate de Guvern cu 10%, iar cele ale personalului civil din institutiile de aparare cu 15%

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se majoreaza cu 10% salariul brut al politistilor din MAI si din structurile din subordine si cu 15% salariile personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, care au beneficiat deja de majorari.


"Prin acest document se urmareste eliminarea discrepantelor si in ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale politistilor si personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/institutiile/structurile aflate in subordinea sa, precum si ale personalului civil din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de Legii nr. 152/2017", informeaza Guvernul, conform News.ro.


Peste 100.000 de angajati ai MAI au beneficiat de pe urma majorarilor din 2017, iar efortul bugetar total este de aproximativ 290 de milioane de lei, in anul 2017.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri