7 / 8

Scolile doctorale isi mentin acreditarea pana la evaluarea periodica, dar nu mai tarziu de octombrie 2019

Guvernul a decis, vineri, ca scolile doctorale sa isi mentina acreditarea pana la realizarea procesului de evaluare periodica, dar nu mai tarziu de 1 octombrie 2019. Masura vine dupa modificarea metodologiei de evaluare a scolilor, adoptata de Ministerul Educatiei in decembrie 2016.


"Extinderea temporara a acreditarii scolilor doctorale pana la realizarea procesului de evaluare periodica, dar nu mai tarziu de 1 octombrie 2019, era necesara pentru ca acestea sa poata organiza examene de finalizare a studiilor doctorale si sa poata emite diplome si titluri universitare recunoscute de catre Ministerul Educatiei Nationale, acestea doua reprezentand atribute specifice ale acreditarii, conform cadrului normativ in vigoare", informeaza Guvernul.


Revizuirea prevederilor legale in acest domeniu se fundamenteaza pe solicitarea Consiliului National al Rectorilor si pe nevoia eficientizarii, imbunatatirii si transparentizarii sistemului educational din Romania, potrivit Executivului.


Fostul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a aprobat, prin ordin, in decembrie 2016, noi standarde pentru autorizarea, acreditarea si evaluarea periodica a scolilor doctorale, pe domenii, unul dintre indicatorii de performanta avuti in vedere fiind calitatea tezelor de doctorat sustinute in ultimii cinci ani. Un accent deosebit va fi pus pe existenta procedurilor de prevenire a fraudei academice, in special a plagiatului, si de rezolvare a situatiilor de incalcare a eticii universitare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri