3 / 8

Guvernul le recomanda celor afectati de OUG privind pensiile sa ramana in activitate, in asteptarea salariilor majorate

Guvernul transmite ca persoanele care intra in categoriile afectate de OUG privind pensiile de serviciu pot sa iasa din sistem pana la 15 septembrie potrivit vechilor reglementari, insa sa le "recomanda" sa nu se pensioneze, in asteptarea majorarilor salariale stabilite de Legea salarizarii, prin care vor avea implicit si pensia marita.


"Pentru a elimina orice posibila interpretare sau speculatie conform careia doar persoane din structuri de conducere, care ar fi putut afla despre intentia Guvernului de introducere a acestui act normativ, ar fi avut posibilitatea de a depune cereri de pensionare, pana la data adoptarii prezentei ordonante de urgenta, actul normativ prevede ca orice persoana din categoriile enumerate mai sus poate alege sa se pensioneze in baza actualelor prevederi legale, pana la data de 15 septembrie", se arata intr-un comunicat de presa.


Guvernul transmite insa ca aceste persoane ar trebui sa ramana in activitate, urmand sa beneficeze de majorari salariale.


"Recomandarea este, totusi, aceea ca personalul din categoriile amintite sa ramana in activitate, in conditiile in care Legea 153/2017 prevederi cresteri salariale considerabile pentru urmatorii ani, care vor genera, implicit, pensii mai mari", se arata in comunicat.


Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanta de Urgenta care stabileste ca pensiile de serviciu, printre care si cele ale militarilor, nu vor mai fi actualizate in functie de nivelul salariului, ci doar cu rata inflatiei, iar aceste venituri nu vor mai putea depasi media salariilor din anii de activitate.


Actul normativ reglementeaza pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informatii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic si Consular, al Curtii de Conturi, cel auxiliar din instante si parchete, al functionarilor parlamentari, dar si al membrilor Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor.


Sursa foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri