1 / 13

Lapusan, Zitec: Apartenenta la UE este vitala pentru IT-ul romanesc.

Alexandru Lapusan, alt foarte cunoscut antreprenor roman in domeniul IT-ului si manager al Zitec, subliniaza ca aparteneta la UE este VITALA pentru IT-ul romanesc.

"Piata interna, dominata de contractele publice, nu ofera premisele unei dezvoltari competitive a acestui sector
, majoritatea veniturilor aduse in tara de IT venind din strainatate, mai ales din UE.

Firmele din tarile UE au ales sa investeasca in Romania si datorita garantiilor oferite de apartenenta la UE, altfel gasesc conditii atractive (din punct de vedere cost si talente disponibile) si in alte tari est Europene, cum ar fi Ucraina de exemplu.

De asemenea, apartenenta la UE a permis formarea unor fonduri de investitii care mizeaza pe firmele romanesti performante sau care promit performante deosebite. Nu in ultimul rand, firmele din IT ul romanesc pot forma consortii europene si accesa granturi oferite de UE.

Domeniul IT este puternic inovativ, insa inovatia nu se obtine fara investitii consistente. Zitec este parte din cateva astfel de consortii europene, in plus derulam si un proiect de cercetare finantat de Agentia Europeana Spatiala. Accesul la aceste granturi europene si participarea la aceste proiecte inovative nu ar fi posibile in afara sferei UE. Apartenenta la UE nu poate fi nici macar pusa in discutie, atat timp cat ne intereseaza bunastarea acestei tari".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri