2 / 13

Afacerile din Romania depind de UE

Peste jumatate din exporturile romanesti merg in alte tari din Uniunea Europeana, ruperea legaturilor comerciale cu acestea reprezentand un dezastru pentru multe dintre companiile locale.

Germania a fost anul trecut principalul partener comercial al Romaniei, tara noastra exportand bunuri in valoare de 14,4 mld. euro (23% din total), in vreme ce importurile nemtesti au ajuns la 15,1 mld. euro (20% din total).

Urmatoarele tari unde Romania exporta cel mai mult sunt Italia, Franta, Ungaria si Marea Britanie.

Florinel Chis, seful ARMO (Asociatia Romana a Magazinelor Online) si unul dintre cei mai cunoscuti oameni din domeniu, spune ca piata unica este o oportunitate pentru comerciantii romani de a se extinde in afara tarii.

"Cadrul normativ al UE aplicabil comertului online este un alt avantaj in acest sens. In acest moment Comisia dezvolta politica Pietei Digitale Unice prin care sa se elimine orice bariera, astfel incat cadrul normativ va fi unul si mai modern si unitar.

Cadrul normativ se refera nu numai la comercianti online, dar si la curieri, date cu caracter personal, e-privacy, astfel incat statele membre nu vor mai avea nevoie de un cadru normativ national care sa creeze bariere".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri